Patsaat ja veistokset

Johanneksen kirkon betonikoristeiden korjaus ja täydennystyö oli alallaan Suomen suurin sotien jälkeen tehty veistoskoristetyö. Laskennallinen työaika 38000 tuntia, 22 miestyövuotta. Enimmillään koristeiden puhdistus-, korjaus- ja uusimistöissä oli 25 entisöijää. Tämä goottilainen katedraali oli koristekorjauksiltaan vaativa ja sisältörikas kohde. Laajaa sementtikoristeiden uusimistyötä taas edustaa Gran Marinan julkisivut Katajanokalla. Kansainvälisesti tunnetussa kohteessa, Pietarissa Astor hotellin julkisivukorjaustyön yhteydessä pääsimme suorittamaan merkittävän teräsbetonikoriste-entisöintityön.
Mosaiikkibetoni, lattialaatat yms. ovat betonikorjaustyön harvinaisuuksia.
Yrityksemme on korjannut ja täydentänyt mm. Säätytalon sekä Ateneumin mosaiikkilattioita.
Eri materiaaleista tehtyjen patsaiden, reliefien ja koriste-esineiden korjaus kuuluu perustöihimme. Isoimmat ovat lähes luonnollista kokoa olevia hevospatsaita. Emil Cedercreutsin museolle korjattiin ja patinoitiin myös kookkaita reliefejä.
Kipsimarmorityö on kipsityön vaikeimpia ja vaativimpia suorituksia. Suomessa menetelmä on varsin vähän käytetty. Eri värisillä kipsimassoilla jäljitellään aitoa kiveä, usein marmoria. Pinta voidaan myös kiillottaa kuumalla stukkoraudalla, jolloin se saa norsunluumaisen hienon kiillon. Italiassa käytetään uusissakin hienoissa taloissa korosteena seinillä, pilastereissa yms. kipsimarmoria.
Suorittamiamme tunnettujen kohteiden kipsimarmoritöitä ovat Kalevantalon ns. marmoriportaikko ja notariaattisali sekä Wasapankin portaikon sisääntuloaula.